Bezoekersbeleving

Recreatiegebied De Meent

Doel: De bezoekersbeleving in Recreatiegebied De Meent versterken,
waarin de bewegwijzering en een entree een rol spelen.

Minor Avans Innovative Studio
Samenwerking:
Max van Velzen, Danny van Rijswijck, Yoni Peters, Stefan Buring

De Meent is een recreatiegebied van Uiterwaarde bij Beusichem in de gemeente Buren. Dit gebied is enige tijd geleden opnieuw ingericht met als doel om bezoekers het gevoel te geven dat ze in een bijzonder en vernieuwend dagrecreatiegebied zijn, dat het hele jaar gebruikt kan worden. Aan ons zijn de volgende vragen gesteld: ‘Hoe kunnen we de bezoekersbeleving versterken in recreatiegebied De Meent?’ ‘Op welke manier kunnen we een sterker verhaal vertellen?’ en ‘Welke rol spelen objecten zoals bewegwijzering of een entreepoort daarin?’

De slagboom aan het begin van het recreatiegebied hebben we een kleine make-over gegeven, zo blijven de rood met witte strepen goed zichtbaar voor het verkeer, maar zijn hier toch enkele elementen binnen het thema aan toegevoegd zoals het anker en het touw.
Door middel van de knop aan het begin van de trimbaan wordt het parcours met de lichten gestart. Wanneer de persoon de ronde eindigt, gaat het licht over in een andere kleur licht, richting de top van de vuurtoren. Dit is als het ware een soort beloning voor de (hard)loper.