Onderwijsongelijkheid

SmartStart

Doel: Met bijles aan huis onderwijsongelijkheid verkleinen in plaats van vergroten.

Minor Avans Innovative Studio
Samenwerking:
Max van Velzen, Jari van Herpen, Roel Rijken
SmartStart is een bedrijf dat bijlessen faciliteert voor scholieren en studenten die moeite hebben met bepaalde vakken op school. Het nadeel is alleen dat bijles de onderwijsongelijkheid versterkt. Dus heeft SmartStart ons de volgende vraag gesteld: ‘Hoe kan SmartStart de bijlesmarkt op z’n kop zetten en ervoor zorgen dat wij met onze bijles aan huis juist onderwijsongelijkheid gaan verkleinen in plaats van vergroten?’.


We hebben de stijl van SmartStart kunnen gebruiken om ons concept op de website te laten zien. Ons concept zou namelijk een toevoeging zijn aan de bestaande website, met de focus op een ander betaalsysteem van de bijlessen. Het concept is gebaseerd op bijles krijgen = bijles geven en werkt met een credit-systeem. Hiervoor is het de bedoeling dat iedereen die zich inschrijft een eigen account maakt en daarop zijn/haar vakken en talenten invult. Zo kan de bijles gegeven worden om beter te worden in bepaalde schoolvakken, maar kun je ook andere talenten ontwikkelen.
(We hebben in onze uitwerking gebruik gemaakt van foto's van internet waar mensen op staan. I.v.m. de privacy zijn deze in de huidige foto's niet zichtbaar)