Jaarverslag commissaris van de Koning

Doel: Het jaarverslag van de commissaris van de Koning van Noord-Brabant ontwerpen.

Samenwerking: Mirthe Marsman 
De commissaris van de Koning zorgt ieder jaar voor een overzicht van zijn werkzaamheden. Al enkele jaren wordt dit jaarverslag ontworpen door studenten van AKV|St.Joost. Mirthe Marsman en ik zijn door de academie gekozen om deze taak op ons te nemen voor het jaarverslag van 2018. We hebben in het Provinciehuis te
's-Hertogenbosch een briefing gehad, onze concepten gepresenteerd, correcties verwerkt én commissaris Wim van de Donk heeft ons
persoonlijk het definitieve exemplaar overhandigd. 
We hebben gekozen voor de kleuren rood en wit, omdat dit de kleuren zijn van de officiële vlag van Noord-Brabant. Voor de maand april hebben we blauw toegevoegd, een associatie met het Koninkrijk en de maand waarin Koningsdag plaatsvindt. Dit zie je ook terug in de keuze voor de gekleurde leeslinten.

De illustraties op de pagina van een nieuw hoofdstuk zijn (Brabantse) tradities die we met elkaar delen. De illustratie van de mensen onderaan de pagina verplaatsen steeds. Wanneer je snel van voren naar achteren door het boek bladert, lijken ze te bewegen. Deze mensen staan voor de vele ontmoetingen die de commissaris van de Koning in een jaar heeft. Aan het eind komt dit allemaal samen. En als je goed kijkt, zie je zelfs middenin de groep de commissaris staan.

Het nawoord mochten Mirthe en ik zelf schrijven. Hier hebben we onder andere uitgelegd wat de inspiratie was voor de naam 'Wij samen'.

Passend bij de naam 'Wij samen' hebben we een spel ontworpen dat aan het boek is toegevoegd. Met 9 kaarten, een spiegelpagina en een uitklapbare pagina voor het spelbord moet er worden samengewerkt om rebussen op te lossen en erachter te komen wat de boodschap van de commissaris van de Koning is.

prev next