Experimenten

Doel: Nieuwe (ontwerp)technieken leren.

Zeefdruk
Een eigen foto op textiel gedrukt. Ik vind het interessant om te zien hoe de print elke keer een beetje varieert in de hoeveelheid inkt en dat dit
verschillende beelden oplevert.
Collage van 6 meter lang
Deze collage heb ik gemaakt vanuit een ‘alter ego’ en zorgde bij mij voor een hele andere werkwijze. Omdat ik vrij perfectionistisch ben, wilde ik dat in deze collage beetje bij beetje los gaan laten. Ik kwam erachter dat ik mezelf vaak onbewust regels opleg. In eerste instantie begon ik de foto’s netjes tegen elkaar aan te plakken, vervolgens liet ik meer witruimte over en uiteindelijk ben ik zelfs in de foto’s gaan knippen om zo een andere collage te maken. Want wie zegt dat de foto’s exact zo moeten blijven als hoe ze zijn gemaakt?
Typografie
Tijdens een workshop typografie heb ik in een week geëxperimenteerd met verschillende lettertypen, om te zien welk lettertype bij een schrijfstijl of stem past. Ieder lettertype heeft zijn eigen ‘karakter’. In deze uitwerking heb ik de tekst van de inhuldigingsspeech van Trump gebruikt. Ik heb video als medium gekozen, omdat ik hier ook gebruik kon maken van het tempo, dat ook erg kenmerkend is voor de manier van praten.
 
Drukwerk
In de workshop over drukwerk, heb ik kennis gemaakt met verschillende soorten druktechnieken. Zo heb ik niet alleen gebruik gemaakt van analoge druktechnieken, maar ook de mogelijkheden van scanners/printers verkend.
Materiaal
De workshop over materiaal heeft me geleerd beter te kijken naar verschillende structuren, kleuren en eigenschappen van materialen. Voor deze workshop heb ik materiaalproeven gemaakt, die aansloten bij de structuren van het dier op de foto.
Fotograferen met licht
Experimenteren met de witbalans, door alleen twee witte vellen papier, licht en een camera te gebruiken. Door deze experimenten heb ik ontdekt hoe licht een grote bijdrage kan leveren in het bepalen van sfeer in je foto’s.